Top 10 van Januari 2009

Top 10 van Januari 2009

Februari is begonnen, dat betekent dat de maandag van het jaar 2009 eindelijk voorbij is en het ging sneller dan ik had verwacht eerlijk gezegd. Zo’n nieuwe maand is er natuurlijk ook om even terug te blikken op de vorige maand qua muziek, een lijstje met de beste singles van januari 2009 dus.Voor zover de nieuwe releases dat toelaten ga ik dat iedere maand doen.

Omdat ik best wat problemen had om dat lijstje vol te maken heb ik gewoon lekker ruim gekozen, alle singles die uitgekomen zijn in januari (al dan niet in Nederland) of in januari voor het eerst te horen waren op de radio. Oh, en twee keer The Ting Tings vanwege de dubbele A-kant ;).

1. Bloc Party – One month off, de drive in dit nummer is geweldig! Iets minder elektronisch dan de vorige singles maar daardoor leuker.
2. Empire of the sun – Walking on a dream, heb ik al genoeg over gezegd volgens mij. Lekker catchy en wordt een hit.
3. The Wombats – My circuitboard city, de nieuwe single van The Wombats had zo op hun vorige album kunnen staan. Goed ritme, lekker kort nummer en daardoor catchy.
4. The Ting Tings – We walk, aan het begin denk je ‘een ballad’ maar het is al snel een echt Ting Tingsnummer. Lekkere bassline.
5. Bruce Springsteen – My lucky day, The Boss is terug en hij neemt je mee naar de jaren ’70 en ’80. Een nummer dat zo op Born In The USA had kunnen staan.
6. The Killers – Spaceman, in Nederland nog bijna niet te horen. Maar waarom niet? Nummer klinkt een beetje ‘spooky’ door de synths, past goed bij de tekst.
7. Franz Ferdinand – Ulysses, weinig over te zeggen. Franz Ferdinand klinkt nog altijd hetzelfde en dat is goed. Iets meer funky dan de vorige singles.
8. The Ting Tings – Fruit Machine, ooit de erste single van The Ting Tings, geheel in stijl, kort, catchy en een lekkere beat.
9. De Jeugd – Buma in mijn zak, pas de derde single van ‘De Machine’ maar na Hollereer wel de beste track op het album.
10. U2 – Get on your boots, normaal ben ik niet zo’n van fan U2 maar dit is een lekker nummer. Had ik het woord funky al gebruikt? Nou, nog maar een keer dan. Best wel funky.

Al met al was januari toch best een goede maand voor nieuwe muziek, opvallend want meestal komt er niet zoveel uit in januari vanwege de stortvloed aan muziek in december. En als januari al zo goed was moet de rest van het jaar wel helemaal goed worden, kan niet verkeerd als je nagaat dat er nieuwe albums uit gaan komen van Muse, No Doubt, Lily Allen, Morissey en Depeche Mode. En natuurlijk ook alle andere singles van de albums van The Killers, Franz Ferdinand, U2, Springsteen… Moet ik nog doorgaan?

0 comments