“Nee, die bus rijdt hier 5 maanden niet langs”

“Nee, die bus rijdt hier 5 maanden niet langs”

Aangewezen zijn op het openbaar vervoer is soms behoorlijk klote. Als rijbewijsloze merk ik dat regelmatig. Bussen die er een half uur over doen om van het Jaarbeursplein af te komen en vervolgens aangreden worden zodat je in een overvolle andere bus moet. Die er weer een half uur over doet om het Jaarbeursplein af te komen natuurlijk.
Gelukkig zijn dat incidenten en valt het normaal gesproken allemaal wel mee. Ook in een gat als Geertruidenberg is het OV behoorlijk goed. Behalve de komende vijf maanden dan. Omdat de gemeente zo nodig een brug en de weg die daar achter ligt wil renoveren moet buslijn 126 (van- en naar Breda) behoorlijk omrijden. Geertruidenberg is immers een eiland, maar met vier bruggen lukt het toch wel om de bus langs de meeste haltes te laten rijden, zou je denken.

Veolia (het busbedrijf in west Brabant) dacht daar jammergenoeg heel anders over. Zeven van de tien bushaltes worden gewoon vijf maanden lang overgeslagen. De drie overgebleven haltes liggen allemaal in het zuidwesten van Geertruidenberg. Ook al is het maar een gat, als je helemaal in het noord-oosten woont moet je toch al gauw 20-25 minuten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. Voor mezelf valt het nog wel mee, in een minuut of 7 ben ik er al. Maar nu loop ik er 2 minuten over. En als je je ‘s ochtends wat verslaapt kan dat toch het verschil zijn tussen ergens op tijd of te laat komen.

Volgens Veolia is er geen andere manier maar daar ben ik het niet mee eens, je moet dan alleen door het historische centrum van Geertruidenberg. En ze zullen wel bang zijn voor klachten van mensen die daar wonen, die mensen klagen namelijk nogal graag en snel. Ik vind het gewoon behoorlijk onklantvriendelijk, sommige mensen moeten bijna een auto hebben om de bus te kunnen pakken ;). En je zal maar slecht ter been zijn en aangewezen zijn op het OV (ja, ik ben wel sociaal). Goed, we moeten er maar mee leren leven vrees ik. Heb je eindelijk eens geen drie stakingen per jaar, krijg je dit weer. En van Veolia hoef je niet zoveel te verwachten, ik ben al lang blij als ze die zeven haltes niet permanent gaan opheffen omdat het zo ook goed werkt. Veolia kennende komt dat wel in de koppies op.

Ik heb ook nog even een plaatje gepaint voor de liefhebbers van gepainte plaatjes ;). De blauwe lijn is zoals hij gaat rijden, de paarse zoals hij reed en de groen zoals het volgens mij zou moeten. De oranje rondjes zijn de bushaltjes, en de pijltjes wijzen de richting aan van waar de bus Geertruidenberg binnenkomt. En ja, natuurlijk heb ik tijd teveel. Hoef je je niet af te vragen, als ik geen tijd teveel had zou ik dit niet maken. Ik verveel me gewoon ;).

kaartjegepaint

0 comments