Top 10 van februari 2009

Top 10 van februari 2009

Joh, er is al weer een maand voorbij. Wel een korte maand maar toch. Helemaal niks geblogd behalve een top 10 van januari in februari. Dat ga ik deze maand maar goed proberen te maken. Om te beginnen met de top 10 van februari!
Februari was muzikaal gezien wat minder dan januari, vooral qua releases. Maar met wat noodgrepen (digital releases, airplay releases) kom ik er wel weer aan de tien hoor. Ik hoop alleen niet dat me dat op gaat breken als die nummers straks echt uitkomen. Nou ja, dan zet ik ze er gewoon nog ‘es in ;). Daar gaan we.

1. Doves – Kingdom of rust, sommige nummers kloppen gewoon helemaal. Dit nummer is er één van. De combinatie van tekst en muziek is smullen. Ik ben blij dat Doves weer terug is.
2. Pet Shop Boys – Love etc., ik hou wel van de Pet Shop Boys. In tegenstelling tot veel andere heteroseksuele mannen ;). De lange versie (ff goed zoeken op internet) is helemaal smullen. Pet shop boys alarm!
3. Röyksopp – Happy up here, ik hoorde dit nummer en het was meteen raak! In Nederland komt hij pas in maart of april uit dus ik denk dat het een echte lente-anthem gaat worden. Muziek is vrolijk.
4. Lily Allen – The fear, kijk een noodgreep (was al in januari als EP uit). Maar wat een goed nummer is dit zeg. Eigenlijk kan de hele top 4 ex-aequo op nummer 1.
5. Krezip – Sweet goodbyes, prachtig in al zijn eenvoud. Ik hoop dat de break-up van Krezip één grote grap is. Anders wil ik een reünie in, zeg, 2010.
6. Franz Ferdinand – Can’t stop feeling, ik hoorde dit nummer vanmiddag voor het eerst op NME Radio. Maar het was meteen raak. Beetje PSB-achtig. Als Röyksopp geen lente-anthem wordt dan wordt dit het wel ;).
7. Snow Patrol – If there’s a rocket tie me to it, Snow Patrol grosssiert toch wel in goede nummers. Qua image moet je er natuurlijk helemaal niet meer naar luisteren, maar het is gewoon goed! Wordt een meezinger op de festivals deze zomer.
8. Keane – Better than this, zie boven maar verwissel dan ‘Snow Patrol’ met ‘Keane’
9. All American Rejects – Gives you hell, ik had nooit verwacht dat die in zo’n lijstje van mij kwamen. Maar dit is een lekker nummer. Niet moeilijk, maar het blijft lekker hangen.
10. Coldplay – Life in Technicolor II, ja weer iets met image. Maar het is gewoon een goed nummer. Haalt het niet bij Viva la vida maar dat was dan ook gejat.