Druk, druk, druk…

Druk, druk, druk…

Tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik al bijna twee maanden niets meer gepost had op mijn blog. Mijn vaste lezers zullen allebei wel radeloos geweest zijn. Gelukkig heb ik een goed excuus: Ik heb het veel te druk. Werk, school, alles op een hoop. In mijn vrije tijd slinger ik dan liever 100 Tweets het net op dan dat ik even rustig ga zitten voor een blogposting.

Schreef ik in één van m’n laatste blogposts nog dat ik het leven van een werkloze wat saai vond, inmiddels ben ik weer aan de bak. Ik zit nog steeds veilig in het internetwereldje maar gelukkig niet als ‘helpdesker’. Ik had het ook wel een beetje gehad met al die boze mensen aan de lijn die vaak niet eens geholpen wilden worden. Ik ben nu backoffice medewerker bij Nedconcepts, een bedrijf dat doet in vergelijkingssites voor internet, digitale televisie en mobiele telefonie. Wel iets waar ik helemaal thuis ben. Ik ben er een beetje manusje van alles maar zorg er vooral voor dat de juiste klantgegevens bij de providers aankomen. Iets wat soms moeilijker is dan het zou lijken.

Ook met school heb ik het druk. We hebben nu een blok met voor 90% alleen les in redactionele vormgeving en fotografie. Vooral het eerste vind ik leuk. Al jaren ben ik bezig met lettertjes, websites ontwerpen enzovoorts en nu kan ik die hobby op school gebruiken. Als computer autodidact kan ik goed omgaan met InDesign, het programma dat ze bij ons op school gebruiken voor het opmaken van pagina’s. Een voordeel, want als je dat allemaal niet snapt kan ik me voorstellen dat je het direct een stuk minder leuk vindt. Het feit dat veel klasgenoten mij om hulp vragen streelt mijn ego wel een beetje. En helpen blijf ik leuk vinden, het helpdeskgen zit er dus toch nog een beetje in ;-).

Ik moet wel zeggen dat ik soms wat teveel hooi op m’n vork neem. met een groepje van vijf vier moeten we als eindopdracht een krantenbijlage maken. Ik denk niet dat de anderen het niet kunnen of willen maar ik ben wel degene die de lettertypen uitzoekt en hele voorbeeldpagina’s maakt, gewoon omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Een zoektocht naar het lettertype dat de Volkskrant gebruikt (Capitolium News) was nog maar het begin. Want toen bleek dat dat lettertype niet te krijgen was zonder er veel geld voor te dokken heb ik gelijk maar een goed lijkend alternatief gezocht.

Druk dus maar vooral met leuke dingen. Al ben ik wel blij dat ik nu even een lang weekend kan uitrusten.

0 comments