Top 10 van april 2009

Top 10 van april 2009

Ja, die hadden jullie (allebei mijn vaste lezers) ook nog tegoed. De top 10 over april 2009. Een beetje een magere maand moet ik eerlijk bekennen of het ligt eraan dat ik het allemaal wat minder gevolgd heb vanwege de drukte (zie vorige post). In ieder geval wel veel Nederlandse artiesten dit keer maar helaas ook wat re-releases, het is niet anders. Al met al wel een lekker lijstje.

  1. La Roux – In for the kill, ik weet niet precies wanneer dit nummer uitkwam maar ik kwam er in april pas achter wat het was. Nadat ik het al honderd keer had gehoord op NME Radio en Absolute Xtreme. Achteraf makkelijk lullen maar ik wist dat deze lekkere elektronische muziek (die best wat weg heeft van Ladyhawke) een hit ging worden. Ze kwamen op nummer 2 in de UK Top 40 terecht. Nu afwachten wat ze hier gaan doen.
  2. Little Boots – New in town, na wat rondklikken vanaf artiesten die ik leuk vond op thesixtyone kwam ik Little Boots tegen. Haar nummer Love Kills meer precies. Ik ging naar meer muziek van haar zoeken en kwam New in town tegen, die toen net gereleased bleek. De vergelijking met The Ting Tings is snel gemaakt, het is in ieder geval een heerlijk nummer. En een paar weken nadat ik het ontdekte hoorde ik het nummer voor het eerst op 3FM waar hij inmidels veel airplay krijgt. En terecht!
  3. Voicst – A year and a bit, één van de beste Nederlandse bands van dit moment. Hun laatste album heeft al wat hits opgeleverd, inclusief dit nummer. Vooral het intro is prachtig, zeker als het daarna bombastischer wordt.
  4. Maxïmo Park – The kids are sick again, één van mijn favoriete bands maar ik moest dit nummer wel wat vaker horen voordat ik het echt goed vond. Maxïmo Park is wat dieper geworden maar dat is niet erg. Alleen het intro doet me veel te veel aan Wit Licht denken.
  5. Green Day – Know your enemy, Green Day weet zichzelf telkens te vernieuwen zonder daarbij zoveel af te wijken van wat ze deden dat het publiek het niet meer lust. Dit is gewoon een lekker luisterbaar nummer maar wel met inhoud en goeie muziek.
  6. Ladyhawke – Back of the van, ik hoorde dit nummer bij toeval weer eens. Ik denk ook op thesixtyone. Het blijft een geweldig lekker nummer, maar zie het hier helaas nog steeds geen hit worden ondanks de re-release.
  7. De Staat – Wait for evolution, ik vind dit nummer veel beter dan The Fantastic Journey of the Underground Man. Het is wat ruwer, daardoor misschien minder geschikt om een hit mee te scoren maar het klinkt wel lekker des De Staats.
  8. The Veronicas – Untouched, ik had niet verwacht ooit iets van hun leuk te gaan vinden maar het is dan toch zo ver. Vooral lekker vanwege de geweldige beat en drive, de strijkers maken het af.
  9. Franz Ferdinand – No you girls, ze hebben een geweldig album afgeleverd en alhoewel dit nummer zeker niet het beste van het album is is het toch een enrom catchy nummer. En lekker dansbaar.
  10. Dio – Aye, ah daar heb je de vreemde eend. Normaal hou ik niet zo van hip-hop maar voor Dio (en The Opposites) maak ik een uitzondering. Lekkere beat (van Big 2 natuurlijk) en geen overdreven tekst. Nederlandse ‘doe maar normaal…’ hip-hop dus.
0 comments