Top 10 van mei 2009

Top 10 van mei 2009

Om het af te maken ook nog de top 10 van mei. Leuke muziekmaand met wat pareltjes, platen die het lentegevoel versterken. En een regelrechte zomerhit die niet in mijn top 10 terecht is gekomen (Tommy Sparks – She’s got me dancing).

  1. Friendly Fires – Jump in the pool, gisteren pas voor het eerst gehoord en nu al favoriet. Lijkt een beetje op Bloc Party van een paar jaar geleden. De drum is ontzettend lekker bovendien. Vreemd genoeg een re-release (plaat is uit 2008) die ik nog nooit gehoord had.
  2. Bloc Party – Signs (remix), ik zit een beetje in een spagaat met dit nummer. De albumversie is heel a-typisch, heel rustig met een mooi intro met xylophoon maar de remix van Armand van Helden is ook heel lekker en voelt meer aan als Bloc Party. De remix komt ook uit voor de radiostations. Ik ben er nog niet uit wat de mooiste is.
  3. Lily Allen – Not fair, Lily Allen blijft maar goeie muziek uitbrengen. Toegegeven, Fuck You was aanstekelijker maar ook dit is een goed nummer en muzikaal gezien net ff anders.
  4. White Lies – Death, ik noemde ze al eens Editors op speed wat volgens mij redelijk klopte gezien het bombastische geluid met donkere teksten. Pasgeleden las ik de vergelijking met Joy Division en die is ook heel treffend. In ieder geval een prachtig nummer, vooral de opbouw in het begin.
  5. Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll, met It’s Blitz! hebben de Yeah Yeah Yeahs een geweldig album uitgebracht. De vorige single Zero vond ik al goed maar deze is nog iets beter. Beetje donker ook maar een geweldige combi met de zang en muziek.
  6. The Von Bondies – This is our perfect crime, ze zullen altijd wel achtervolgd worden door één zomerhitje. C’mon, C’mon was wereldwijd een airplayhit in de zomer van 2004. Als ik dat nummer draai denk ik ook altijd aan die zomer. Ze wisten echter nooit door te breken ook met het laatste album zal dat wel niet gebeuren maar dat betekent niet dat er geen goeie singles vanaf komen. Zoals deze bijvoorbeeld.
  7. James Yuill – Over the hills, lekker loungy lenteplaatje. Geen zoetsappige hangmatpop maar deze folktronica is wel op die manier te beluisteren.
  8. The Killers – The world we live in, alhoewel ik Sam’s town een tien keer beter album vind dan Day and age staat er toch helemaal geen slechte muziek op. The world we live in is weer een lekkere single en past muzikaal goed gezien bij de rest van het album.
  9. Anne Soldaat – Teenage view, nog even iets van eigen bodem. Nederlandse rock is niet slecht, zoals sommige critici beweren. Dat bewijst Anne Soldaat opnieuw, hij heeft jaren in Darryll-Ann gezeten en dus voldoende ervaring maar heeft pas zijn solodebuut uitgebracht. Ik denk dat dit wel hitpotentie heeft.
  10. Snow Patrol – The planets bend between us, Snow Patrol maakt misschien een beetje zoetsappige indie maar muzikaal gezien is het zo mooi. Ook dit nummer is prachtig, mooi ingetogen. Het getuigt officieel niet van goede smaak maar ik kan Snow Patrol prima hebben.
0 comments