Viral video’s

Viral video’s

Een grappig fenomeen vind ik het zelf altijd, die viral video’s. Ik ontsnap er altijd een beetje aan, net als aan doorstuurmailtjes. Niet dat ik dat erg vind, ik heb vaak betere te dingen te doen dan mails lezen of video’s kijken die me slechts een glimlach bezorgen. Toch is het wel opvallend dat iemand die zoveel met internet bezig is aan dat virus ontsnapt.

Zoals de naam al doet vermoeden is het idee natuurlijk dat één iemand begint met het doorsturen en het vanaf daar telkens meer wordt maar ik ben dus blijkbaar resistent. Of de mensen met wie ik omga, dat kan natuurlijk ook. En zo mis ik kennelijk toch best wel eens leuke dingen, zo heb ik pas door De Wereld Draait Door de ‘literal clips’ ontdekt, een leuk concept waarin over de oorspronkelijke videoclip een tekst wordt gezongen die overeenkomt met wat in de clip wordt gedaan. Soms met leuke effecten.

In een filmpje van een jochie dat voor het eerst vuurwerk afsteekt ben ik dan weer minder geïnteresseerd. Glimlach dus, maar allesbehalve hilarisch. De meeste viral video’s vind ik een tijd later voor het eerst, vaak via Stumbleupon, wat direct de onzin die ik niet leuk vind er al lekker uitgefilterd heeft. Ook muziek ontdek ik niet via Youtube, zoals velen tegenwoordig, maar gewoon via Last.fm of Thesixtyone, die sites zijn ervoor gemaakt.

Tot slot nog een viral video van een paar jaar geleden die in de VS heel groot was (hier minder) en ik toevallig weer eens zag doordat Stumleupon. Een erg leuke lipsync van het nummer Flagpole Sitta van Harvey Danger.

1 comments
Martijn C
Martijn C

Tja, Viral videos zijn god zij dank smamen met ketting mails nooit echt op mijn bord gevallen. Maar die webgames die ik bij concepts speelden waren prity adictive.