The art of learning

The art of learning

Zelfstudieweek, een typisch woord uit het HU-woordenboek. Een hele week geen les om je voor te bereiden op de tentamens. Ik moet van mezelf dan de hele week leren, maar omdat dat met firsse tegenzin gaat blijft er meestal niet al te veel hangen.

Er zijn mensen die hele lesboeken vol kunnen schrijven over leren voor een tentamen. De één leest het boek eerst helemaal en maakt vervolgens zelf een samenvatting om die te gaan leren, de ander gebruikt die eigen samenvatting niet aangezien die alleen is gemaakt om de stof uit het boek beter te leren en een derde gaat na het leren van het boek een samenvatting van iemand anders leren.

Voor mij is dat allemaal niet weggelegd, ik stamp gewoon het boek erin en als ik dat één keer gedaan heb doe ik het nog een keer en als ik nog tijd heb daarna nog maar eens. Een samenvatting gebruik ik alleen als ik ff snel de stof op wil halen, bijvoorbeeld net voor het tentamen. Dat is trouwens ook zoiets, want je hebt natuurlijk ook nog de mensen die een week lang niks leren en dan vervolgens de dag van tevoren beginnen een nacht doorhalen en toch net een 5,5 halen. Voor die mensen heb ik bewondering, want ik zou het niet kunnen denk ik.

Ondanks dat ik gewoon maar wat doe lijkt die manier wel te werken voor mij want ik heb tot nu toe nog geen onvoldoendes gehaald. Al zal die keer er best komen, ik denk zelfs dit blok aangezien ik van de ene ziekte in de andere rol en ik niet veel heb meegekregen op school. Laten we maar het beste hopen, en als het niet lukt is er altijd nog de herkansing. Als het moet totdat ik zesdejaars ben! 🙂