Empire of the sun. Voor de MGMT-liefhebbers

Empire of the sun. Voor de MGMT-liefhebbers

Ze waren er al een tijdje (hun debuutalbum kwam in thuisland Australië zelfs al deze herfst al uit) maar ik ben nu pas om ‘Empire of the sun’ gaan geven. Toen ik in november of december de debuutsingle ‘Walking on a dream’ voor het eerst hoorde vond ik dat wel aardig maar niet meer dan een goedkope MGMT-kloon.

Sinds een tijdje is die eerste single ook in Nederland uit en krijgen ze op 3FM en Kink FM redelijk wat airplay. Kennelijk is het bij Empire of the sun zo dat je het ff wat vaker moet horen voor je er iets aan vindt. Minder geldt dat voor hun nieuwe single (in Australië) ‘We Are The People’, ik hoorde die en vond het spontaan een topplaat. Lekker catchy en muzikaal super!

Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat ik goed vind aan muziek maar Empire of the sun heeft het gewoon. En dat het op MGMT lijkt, ach dat is maar bijzaak. Die vind ik ook heel goed dus dat er nu twee van die bands zijn is alleen maar mooi meegenomen denk ik. Het grote verschil vind ik wel dat Empire muzikaal iets beter is, minder freaky dan MGMT. En daarom ook wat meer catchy. Ik denk wel dat het een hit wordt, en BBC Radio 1 is het met me eens want die hebben Empire of the sun voorspeld als doorbraak van 2009. Afwachten dus!

Hun debuutalbum komt hier 23 februari uit en ik kan niet wachten. Dus misschien maar eens een bezoekje brengen aan de plaatstelijke torrentboer, kijken of daar al iets te vinden is.

Om het verhaal compleet te maken nog ff de clips van hun singles:

Walking on a dream:
YouTube Preview Image

En We are the people:
YouTube Preview Image