Dave Matthews Band – Funny the way it is

Dave Matthews Band – Funny the way it is

Dave Matthews Band is één van de vele artiesten die in de VS met iedere single een hit scoort en waar je op de rockzenders bijna niet omheen kunt. Toch hebben ze aan de andere kant van de oceaan nauwelijks succes. In Nederland werd begin 2002 alleen het nummer “The space between” een hit, met name omdat het in een commercial gebruikt werd. Begin juni kwam hun nieuwe album Big Whiskey and the GrooGrux King uit. GroogRux is de bijnaam van de vorig jaar overleden saxofonist LeRoi Moore. Naar aanleiding van de release van dit album speelt de band dit weekend op Rock Werchter en volgende week in de HMH.

De nieuwe single “Funny the Way It Is” borduurt verder op de successen van de Dave Matthews Band, het is daardoor weinig vernieuwend. Mensen die eerder een nummer van de band gehoord hebben weten door de karakteristieke stem van Matthews en de kenmerkende ‘fiddle’ direct dat het om DMB gaat. Ze zullen hun invloeden uit de jazz en country niet zo snel opgeven maar dat zorgt wel voor een typisch geluid.

Dit keer wordt dat verpakt in een wat bombastisch nummer met een vrij diepe tekst. Wie goed luistert hoort namelijk dat het over leven en dood gaat maar meer over de tegenstellingen in het leven. Het is bovendien een goed beluisterbaar nummer dat zo in de playlist van een zender als 3FM zou passen. Of het nummer daar ook gedraaid gaat worden (buiten het programma van DMB-fan Coen Swijnenberg) is echter twijfelachtig gezien het verleden.

http://www.metacafe.com/watch/sy-25736672001/

Dit artikel verscheen eerder op Future Music Charts