The Cribs – Cheat on me

The Cribs – Cheat on me

The Cribs zijn in Nederland nooit echt doorgebroken. Hun grootste hit “Men’s needs” kreeg hier nog wel wat airplay maar daar is het ook mee gezegd. In thuisland Engeland is dat heel anders. De band werd daar groot in de tijd dat Amerikaanse indiebands als Modest Mouse populair waren en de Britse media naarstig op zoek was naar Brits tegenwicht.

Des te ironischer is het dat Johnny Marr meespeelt op het aankomende album Ignore the ignorant. Hij zat voorheen in The Smits èn in Modest Mouse! Het is te horen. In de nieuwe single “Cheat on me” zit een riff die zo in een Modest Mouse-nummer kon zitten. Gelukkig hoor je nog steeds dat het The Cribs zijn, al is het nummer wel wat langzamer en meeslepender dan hun vorige singles. Maar dat zal de Engelse radiozenders niet zoveel uitmaken.

Release: 31 augustus 2009 (Wichita)

YouTube Preview Image

Dit artikel verscheen eerder op Future Music Charts