Top 10 van juli 2009

Top 10 van juli 2009

Juli ligt gelukkig wat verser in het geheugen dan juni. Vond het ook een goeie maand wat muziek betreft. En het was de eerste maand dat ik voor Future Music Charts schreef, dus ik bleef ook wat beter bij.

  1. Dead cab for Cutie – Little bribes, ik blijf deze band maar pluggen wetende dat het toch niks wordt in Nederland. In de VS zijn ze groot en hun laatste album deed het ook internationaal goed maar hier? Nope. Dit nummer is wel vreemd vrolijk voor deze normaal zo melancholische band.
  2. De Jeugd van Tegenwoordig – Deze ‘donkere jongen’ komt zo hard, zou De Jeugd ooit nog een slechte single uit gaan brengen? Ik vind dit in ieder geval weer een heerlijk nummer. Ook alleen De Jeugd komt weg met ‘donkere jongen’ in een titel en vervolgens keihard neger in de tekst.
  3. Just Jack – Doctor doctor, de eerste single van Just Jack sinds Stars in their eyes waar we in Nederland weer wat van horen. Terecht trouwens want het is weer een lekker nummer met een tekst die blijft hangen. Zing het al weken mee, dat is vast een goed teken.
  4. Franz Ferdinand – Can’t stop feeling, op herhaling want het nummer zou al eerder uitkomen. Nu dus echt gebeurt, veel airplay gekregen op 3FM. Terecht want het is een heerlijk nummer. Doet het goed in de club en op de festivals, zoals op Pinkpop bleek.
  5. Arctic Monkeys – Crying lightning, ze zijn terug. En hoe? Lekker nummer! Meer ouderwetse rock dan indie, dat wel. Maar Alex Turner zingt het goed vol. De hand van Josh Homme is ook te horen, of ligt dat aan mij?
  6. Dave Matthews Band – Funny the way it is, lekker luisterliedje. In Amerika een hit maar dat zal het hier nooit worden, misschien is Nederland allergisch voor de oh zo typische ‘fiddle’?
  7. Reverend & The Makers – Silence is talking, je kent ze vast nog wel van ‘Heayweight champion of the world’, een nummer dat wel in het hoofd bleef hangen. Dit nummer is net zo en dat is een goed ding. Heerlijk nummer.
  8. Jack Peñate – Be the one, even wennen was het wel toen ik dit voor het eerst hoorde. Wat minder vrolijke gitaarriffjes maar zeker leuke muziek. Je moet het wel een paar keer luisteren voor het echt tot je doordringt.
  9. Miike Snow – Burial, hip in de UK en dan komt het hier ook wel goed. Prettige hip-hop/electro crossover.
  10. Silversun Pickups – Panic switch, shoegaze noemen ze dit geloof ik. Ik noem het Smashing Pumpkins revisited. En ja, het is echt een zanger die we horen.