Top 10 van juni 2009

Top 10 van juni 2009

Zoals ik al zei. Achterstallig onderhoud. Maar ik heb na juni nog geblogd (hoe vervoeg je bloggen eigenlijk?) dus deze was ik gewoon vergeten. Zoals ik waarschijnlijk wel wat nummers uit juni vergeten zal zijn. Maar dan waren ze vast ook niet top 10-waardig.

  1. Passion Pit – The Reeling, kwam die uit juni? In Nederland volgens mij wel. Heerlijk nummer in ieder geval. Goeie beat, goeie synths. Lekker zomers nummer.
  2. La Roux – Bulletproof, de tweede van La Roux werd best wel een hit in Nederland. Opvallend, ik vond het nummer net zo goed als de eerste. Goeie tekst ook wel maar vooral goeie muziek.
  3. Pet Shop Boys – Did you see me coming?, natuurlijk een perfecte titel om verschrikkelijk flauwe grappen over te maken. Maar wel een heel goed nummer, dansbaar en vrolijk. Johnny Marr’s (ex-The Smits en Modest Mouse, nu The Cribs) gitaarspel maakt het nummer af.
  4. Mando Diao – Dance with somebody, ben geen enorme fan van deze band maar het is een heerlijk vrolijk nummer. Wel een re-release die volgde op het Pinkpop-optreden maar dat doet niets af aan de vrolijkheid. En het begin met die opkomende baslijn is wel cool.
  5. Team William – Lord of the dogs, volgens mij de eerste keer dat er iets Belgisch in m’n lijst staat. Wel een lekker catchy indienummer, energiek ook. Heeft het goed gedaan in België maar dat zie ik in Nederland helaas niet zo snel gebeuren.
  6. Gem – Gimme, ik had niet verwacht dat Gem nog meer singles van ‘New’ uit zou brengen maar kennelijk vonden ze het na een maand of zeven wel weer tijd. Lekker nummer, beetje rock ‘n’ roll-achtig.
  7. Florence and the Machine – Rabbit heart, nog meer elektronische muziek met een zangers. Net wat we nodig hadden ;). Wel met wat meer gevoel en minder elektronisch. En ik ben vast niet de enige die aan Kate Bush moet denken.
  8. Röyksopp ft. Robyn – The girl and the robot, deze Scandinavische samenwerking klinkt beter dan ik had verwacht. De stem van Robyn past goed bij de beats van Röyksopp.
  9. Kings of Leon – Notion, gaven een blijkbaar verschrikkelijk concert in de Ahoy’ waar ik gelukkig niet bij was (ook niet bij had hoeven zijn) maar maken nog steeds leuke nummers. Voor de liefhebber is dit album wel minder dan de voorgangers (dat is mijn ongefundeerde mening) maar er blijven wel goeie singles vanaf komen. Denk gewoon aan deze mannen in een stinkende schuur in het zuiden van de VS zonder schreeuwende meisjes die vreemd kijken als de band Molly’s Chambers inzet. Komt alles goed.
  10. Michael Jackson – Beat it, ik kon nog wel meer platen uit juni bedenken maar juni 2009 was toch vooral de maand dat de (zelfbenoemde) ‘King of pop’ stierf. Iedereen heeft wel een nummer van Jackson dat hij/zij goed vindt. Voor mij is dat Beat it, geweldig nummer en niet alleen door de weergaloze solo van Eddy van Halen.