Uhro’s guide to London

Uhro’s guide to London

Ben alweer een week terug uit Londen, die korte vakantie is goed bevallen! Londen is een leuke stad en de locals zijn behoorlijk easy-going. Tijd om eens op een rijtje te zetten wat je volgens mij moet doen en waar je vandaan moet blijven.

Hotel

Wij zaten in het Custom House Hotel, vooral omdat het goede reviews kreeg op internet en niet al te duur was. Het hotel was op zich behoorlijk oké, de mensen achter de receptie vriendelijk, behulpzaam en in één geval zelfs Nederlands, veel zenders op de tv en goede maar iets te zachte bedden. Daarmee is het ook wel gezegd want ik zou er niet nog eens naartoe gaan. Zo is het hotel overal even ver vandaan, het hotel zit in Newham (oost Londen) en omdat je bijna altijd eerste de DLR en daarna nog de Underground moet nemen ben je voor een reisje naar het centrum al snel drie kwartier onderweg (en ook zeker 20 minuten als je in de wijk waar het hotel zat wilde eten). Als je iedere dag heen en terug moet ga je dat wel merken. Daarnaast was ‘housekeeping’ niet altijd even netjes: ze hebben onze kamer één dag overgeslagen en een andere dag hadden ze geen nieuw toiletpapier opgehangen, terwijl het toiletpapier behoorlijk op was. Niet onoverkomelijk maar handig is anders. Dan nog een klein puntje: Ze adverteren op de website met draadloos internet maar dat is er alleen in de lobby en dat is behoorlijk duur. Het is niet nodig op vakantie maar als je, zoals ik, alles op wil zoeken wel handig om te hebben. Gelukkig zat er een open hotspot in de buurt.

Eten

Aan culinaire hoogstandjes hebben we niet gedaan: Eén avond bij de McDonalds en een avond bij de KFC bijvoorbeeld. Maar ook een avond bij het Engelse Pizza Express, een gewone pizzaketen maar ze hebben er wel verschrikkelijk goeie pizza’s. Daar kunnen Domino’s en Pizza Hut nog een puntje aan zuigen!

Pannenkoeken hebben we ook op. Londen is misschien niet de plek voor pannenkoeken maar het is goedkoop. Bij My Old Dutch hebben ze ontzettend vullende pannenkoeken voor weinig. Je kunt er ook echte Nederlandse kaassoufflés en bitterballen krijgen maar die zijn veel te duur, net zoals het Nederlandse (en Belgische) bier.

Het lekkerst hebben we gegeten bij Sofra in Covent Garden. Dat is een Turks restaurant maar dan moet je niet meteen aan döner denken. Ze hebben er heerlijke dingen, de ‘Chicken Kulbasti’, duck rolls en falafel zijn aanraders! Het is niet duur, voor 25 pond de man ben je klaar en de service is geweldig! Alleen de uitstraling kan nog wel wat beter.

Toeristische trekpleisters

Tja, het is natuurlijk erg persoonlijk wat je wel en niet wilt zien. Ik denk dat wij alles gezien hebben behalve Buckingham Palace en dat vond ik wel prima eigenlijk. We hebben bijvoorbeeld de drukste middag van het jaar (de zaterdag voor kerst) door Oxford Street gelopen. Niet alleen is daar de versiering prachtig maar er lopen zoveel mensen rond, dat moet je gewoon meegemaakt hebben. Niet te vergelijken met welke Nederlandse winkelstraat dan ook. Ik vraag me wel af of de Londoners daar hun inkopen doen. Ik hoorde toch verdacht veel Nederlands en Frans namelijk.

De Tower of London is een beetje duur (17 pond p.p.) maar als je van geschiedenis houdt een aanrader. Je kan voor dat geld een tour door een gids krijgen maar ook zelf door de towers rondlopen. Zo kom je heel wat te weten over de Engelse monarchie in de middeleeuwen. Er ligt nu bovendien een schaatsbaan naast en die konden we als Nederlanders niet laten liggen. Ze kunnen in Londen gelukkig net zo slecht schaatsen als ik ;).

Het Science Museum is erg interessant en bovendien helemaal gratis. Iedereen die een beetje van techniek houdt moet er zeker naartoe gaan. Van de geschiedenis van de landbouw via de geschiedenis van de ruimtevaart naar de geschiedenis van de computer: het is er allemaal en erg interessant. Het British Museum is ook gratis dus daar moet je ook maar direct naartoe.

Wat een beetje tegenviel was de London Eye, het is naar mijn mening iets te duur (15,75 pond p.p.) voor wat je krijgt. Wij gingen er ‘s avonds in en de lichtjes van de stad zijn prachtig om te zien maar zeker niet onmisbaar. Misschien is het overdag leuker maar om dingen goed te zien kun je het geld beter in de zak houden en gewoon naar de attracties zelf gaan.

Vliegreis

Wij vlogen met Ryanair en dat was goedkoop. Nee, je hebt nauwelijks beenruimte maar dat maakt voor dat uurtje niet zoveel uit. Het grote voordeel is dat je vanaf Eindhoven vliegt, dat is misschien wat verder reizen maar het is een lekker klein en overzichtelijk vliegveld. Geen enorme wachtrijen bijvoorbeeld. Gelukkig hebben we met het vliegen ook geen last gehad van de sneeuw. Dat had ik pas helemaal op het einde van mijn terugreis toen ik erachter kwam dat de bus niet meer door Geertruidenberg reed omdat de gemeente vergeten(?) was te strooien. Kon ik nog ff 2 kilometer lopen…