Niks te doen? Maak een eigen albumcover!

Niks te doen? Maak een eigen albumcover!

Stel, het is zondagavond. Stel, je verveelt je. Dan kun je natuurlijk met je grote teen gaan spelen (maar ja, daar raak je snel op uitgekeken). Je kunt gaan bloggen (maar dan moet je wel heel gek zijn). Nee, beter kun je een oud internetdingetje van stal halen. Een eigen albumhoes maken in vijf eenvoudige stappen!

Misschien heb je hem al wel eens ergens anders op het internet voorbij zien komen. Waarschijnlijk in het Engels. Zelf vond ik deze uitleg om een eigen albumhoes te maken een jaar of twee geleden, toen vond ik het al cool. Vandaag duikelde ik hem opnieuw op en het blijft gewoon ontzettend grappig om te doen. Vooral vanwege de combinatie.

Genoeg geluld, zo doe je het:

  1. Ga naar de Engelstalige Wikipedia en kies linksboven in het menu voor een willekeurig artikel. Dat linkje werkt ook. Het artikel dat je dan krijgt, wordt je bandnaam.
  2. Vervolgens ga je naar de random citaten van The Quotations Page. De laatste vier of vijf woorden van de allerlaatste quote op die pagina worden de titel van je album.
  3. Nu ga je naar Flickr en klik je op ‘Explore the last seven days‘. De derde foto op de eerste rij wordt (mits je hem mag downloaden) de foto van je albumhoes. Mag je de foto niet downloaden van de maker? Dan laad je die pagina gewoon opnieuw totdat je de derde foto op de eerste rij wel mag downloaden.
  4. Knal Photoshop, Seashore (gratis voor Mac) of Paint.net (ook gratis maar dan voor Windows) aan en voeg alles samen met een lekker lettertype. Klaar is je albumhoes!
  5. Als latste zet je het plaatje op Twitter, Facebook of een andere plek op de interwebs en voeg deze uitleg of een link naar deze pagina toe.

Hieronder een overzichtje van een paar albumhoezen die ik vandaag in elkaar knutselde. Erg leuk want wie wist dat de Tweede Kamerleden of de selectie van FC Lienden (daar waar Hansie Hansie trainer is) een album hebben gemaakt? Als je de grote versie wil, moet je ff op het plaatje klikken.